Pinterest — De Nieuwe Social Media Hype!

Facebook Twitter Email

Pinterest is een relatief nieuwe sociale netwerk website die je toelaat om beeldmateriaal te posten dat jou inspireert en deze te delen met anderen. Pinterest betekent heel eenvoudig het ‘pinnen’ van jouw interesses. Het resultaat is prachtig, zowel visueel als concept gewijs. Pinterest staat nu al in de top tien sociale netwerken. Als je er nog niet van gehoord hebt, zal het niet lang meer duren…

Zo werkt het…

Pinterest is onderverdeeld in verschillende thema’s door middel van pinborden waarop je jouw dagelijkse inspiraties kan plaatsen. Op deze manier kan je makkelijk netwerken met mensen die dezelfde interesses hebbenpinnen wat vor jou interessant is. Je kan afbeeldingen pinnen van andere websites of ze zelf opladen van je computer. Eens gepind kunnen andere gebruikers jouw pins delen of liken. Delen doe je door te repinnen. Als je iets ziet dat jou inspireert, gewoon repinnen en deel het met je vrienden. Neem het nog een stapje verder en bekijk het pinbord waar de pin oorspronkelijk vandaan kwam en er is een grote kans dat je nog veel leuke dingen ontdekt.

Kan Pinterest je business boosten?

Ja hoor! Belangrijk voor elke onderneming is om uniek te zijn, om iets nieuws te proberen. Waarom zou iemand jouw product of service kiezen als je niet anders bent dan de rest? Dat is iets wat je steeds in het achterhoofd moet houden. Hoe kan je dit toepassen op Pinterest? Wel, heb je een product waarvan je denkt dat het vrij uitzonderlijk is, iets dat mensen leuk gaan vinden, dan is het een no-brainer… Pin gewoon een mooie foto van je product en al gaan mensen jouw producten liken en repinnen! Dat is half het werk gedaan! Zoals we allemaal weten is het vanuit een SEO perspectief eveneens belangrijk om links naar je site te krijgen. Als jij je product gaat pinnen, upload dan geen foto’s vanaf je computer, maar pin ze vanaf jouw website. Voor je het weet wordt je website her en der verspreid. Je SEO ranking alsook je social media engagement gaat al snel stijgen en je naamsbekendheid wordt gestimuleerd.

Wees jezelf ervan bewust dat niet elk type bedrijf in aanmerking komt voor deze aanpak. Als je Pinterest bekijkt, zal je al snel merken dat de meeste zaken te herleiden zijn tot kunst, design, fotografie, decoratie voor thuis, mode, recepten enzovoort… Dus als je tractors of insectenverdelger verkeept, dan kan het zijn dat dit niet de juiste manier is.

Nog een goede tip die we je kunnen geven is om niet egocentrisch te zijn. Wees niet bang om tips en trends in jouw business te delen en vermijd vast en zeker om enkel berichten over jezelf en jouw producten de wereld in te sturen. Wanneer je een marketing strategie toepast, is het belangrijk om je in de schoenen van je klanten te stellen. Jouw potentiële klanten willen enkel weten wat er voor hen te rapen valt en jij interesseert hen geen moer, laat staan jij die jezelf gaat promoten. Wees creatief en durf anders te zijn.

Hoe Pinterest webdesign heeft veranderd?

Anders zijn is zeker iets dat Pinterest in gedachten had. Als je kijkt naar de meeste andere sociale netwerk websites zal het onmiddellijk opvallen dat ze min of meer dezelfde structuur hebben. Pinterest is helemaal anders op heel wat vlakken en dat maakt het pas leuk en (p)interessant voor geek webdesigners als mij. Ook al deden de designers van Pinterest niet echt iets dat nog nooit eerder werd gedaan, ze deden het op zo’n professionele en vernufte manier dat de hele site verslavend is. De site combineert design elementen, felle kleuren, mooie foto’s, in het oog springende thema’s, typografie en vooral interactiviteit in één heel goed ontworpen pagina. Pinterest schept structuur uit chaos!

De site gebruikt geen traditionele weblayout. “Het is bijna als een winkelraam”, zei Khoi Vinh, de voormalige design director van NYTimes.com. Pinterest is gemaakt uit kleine blokken die georganiseerd worden door de gebruikers. Ze kunnen beschouwd worden als mini websites die je kan repinnen, liken of commentaar op geven. Ook heel aantrekkelijk is het feit dat de inhoud van Pinterest bij je volgende bezoek helemaal anders zal zijn als de laatste keer dat je er afscheid van nam. Heel uitnodigend om te blijven klikken en pinnen en je steeds terug naar de site te brengen.

Maak je eigen Pinterest webdesign

Bekijk de jQuery Masonry plugin om je eigen verticale Pinterest layout te maken en laat je volledig gaan!

Spring op de trein en ontdek de wondere, rijke wereld van Pinterest!

Written by

Stein

28 year old web designer from Gent. Graduated as a Master Applied Engineering, ICT, which gives me the necessary technical skills. My true passion however, is design and photography. As founder of Storyline Design Studio I'm always looking for new challenges and edges.

No Comments Yet.

Leave a Reply


Message